Begeleiding/Training

Begeleiding/Training

Voor de ZZP-er die graag zelf zijn aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting wil doen.

  • ZZP-er met als rechtsvorm eenmanszaak (EZ), VOF of BV
  • die de boekhouding zelf doet of laat doen
  • 1 van onze abonnementen afneemt

Begeleiding (inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting)

Begeleiding wil zeggen dat we bij jou thuis of op kantoor samen de aangifte IB en/of VPB doen.

Het hele traject van aangifte doen lopen we samen door. Van de jaarafsluiting van de boekhouding, via het opstellen van Balans en Winst & Verliesrekening tot het invoeren van jouw aangifte (en je eventuele partner) in de aangifte software van de belastingdienst. Hierbij leggen we de basis theorie uit en hoe je deze in jouw praktijk toe kunt passen.

Door samen 1 keer dit hele traject te doorlopen ervaar je zelf hoe je winst aangifte moet doen. De daarop volgende jaren kun je dit dan ook zelf en bespaar je op de kosten.

En met 1 van onze abonnementen blijf je op de hoogte van alle fiscale wijzigingen en ben je, zonder extra kosten, verzekerd van onze ondersteuning voor als er er onverhoopt toch niet helemaal uit komt.


Training (alleen inkomstenbelasting)

Training wil zeggen dat we met een groep van maximaal 10 deelnemers in 1 dag het hele traject van de winst aangifte inkomstenbelasting doorlopen.

Tijdens deze training leer je alle facetten van het aangifte doen.

In het eerste deel behandelen we de theorie klassikaal waarna je het geleerde direct toepast op je eigen administratie. Jaarafsluiting, Balans, Winst & Verliesrekening van jouw onderneming stel je op onder onze deskundig toezicht. Vragen beantwoorden we direct en we toetsen ook of je geen fouten maakt.

In het tweede deel gaan we de financiële bedrijfsgegevens in de aangifte software van de belastingdienst invullen en vullen dit aan met jouw particuliere gegevens. Na een controle van onze kant dien je daadwerkelijk de aangifte in en heb je, misschien wel voor het eerst, zelf aangifte gedaan.

Na deze training kun je voortaan zelf de aangifte inkomstenbelasting doen. En met 1 van onze abonnement blijf je op de hoogte en kun je, zonder extra kosten, gebruik maken van onze ondersteuning voor als je er onverhoopt toch niet helemaal uit komt.


Data en kosten

Trainingen worden gegeven vanaf het moment (meestal 1 maart) dat de belastingdienst de aangifte software en vooraf ingevuld aangifte beschikbaar stelt. De laatste training geven we in april zodat iedereen keurig voor 1 mei de aangifte heeft ingediend.

Begeleiding is in feite het hele jaar mogelijk maar vindt idealiter ook tussen 1 maart en 30 april plaats. Wil je begeleiding na 1 mei dan is het wel van belang dat uitstel is aangevraagd.

Begeleiding (excl. BTW)  EZ VOF BV
Begeleiding aangifte inkomstenbelasting (IB)  € 450,-  € 450,-  € 90,-
i.c.m.
aangifte VPB
Begeleiding aangifte vennootschapsbelasting (VPB) n.v.t. n.v.t. € 450,-
Bij meer dan 50 kilometer enkele reisafstand vanaf Arnhem Centrum wordt € 0,25 per extra kilometer in rekening gebracht, 
Training (excl. BTW)
Training aangifte inkomstenbelasting (klassikaal)  €150,-  € 150,- € 150,-
Trainingen worden gegeven op een goed bereikbare locatie in Arnhem of directe omgeving en bij voldoende belangstelling (minimale deelname 6 personen) 

 


Aanmeldingsprocedure

Voor zowel de training als de begeleiding zullen wij een aantal vaste data plannen en in december van het jaar publiceren.

Aanmelden kan vervolgens via een speciale website waarin de beschikbaarheid wordt bijgehouden en direct via Ideal betaald kan worden. Uiteraard ontvang je een gespecificeerde BTW-factuur voor je eigen boekhouding.

Via de nieuwsbrief wordt je geïnformeerd over het moment waarop je kunt inschrijven.