Waarom online boekhouden?

Waarom online boekhouden?

Het scheelt je gewoon tijd, veel tijd!

minder dubbel werk  |  minder kans op fouten  |  meer en actueel inzicht

Hoeveel tijd?  Dat is natuurlijk afhankelijk van de omvang van je boekhouding. Maar ook voor de allerkleinste boekhouding werk je sneller met on-line boekhouden.

Bedenk ook dat je 80% tot 90% van het werk eigenlijk al zelf doet! Jij stuurt immers de facturen aan je klant en betaald de facturen aan je leveranciers. Wanneer je dit via een on-line boekhoudprogramma kunt doen scheelt dat gewoon tijd EN heb je direct en actueel inzicht in je debiteuren en crediteuren.

Waar zit dan die tijdwinst?

 1. Inlezen bankmutaties
  Voor ABN AMRO, Rabobank, ING (m.u.v. zakelijke spaarrekening)Knab is er een volautomatische bankkoppeling beschikbaar. Hiermee worden dinsdag t/m zaterdag de mutaties van je bank automatisch in je boekhouding ingelezen. Dat bespaart veel tijd en voorkomt fouten. Bovendien is uw boekhouding altijd up-to-date.

  Heb je een zakelijke rekening bij een andere bank dan zul je de dagafschriften weten downloaden bij je bank en in e-Boekhouden inlezen. Wat extra handelingen maar nog steeds sneller dan handmatig overnemen.

 2. Automatisch mutaties verwerken
  Je kunt zelf importregels instellen zodat de ingelezen bankafschriften of volautomatisch geïmporteerde bankmutaties volledig automatisch worden geboekt in de boekhouding. Dit is vooral handig voor standaard betaling zoals (auto)verzekering, wegenbelasting of de maandelijkse bankkosten. Maar ook de maandelijkse salaris betaling aan jezelf kun je volautomatisch laten boeken.

  Alle factuurbetalingen waarbij het factuurnummer en bedrag overeenkomen met een openstaande factuur worden ook volledig automatisch in de boekhouding geboekt. Nog meer gemak en tijdsbesparing dus.

 3. Digitaal factureren en debiteurenbeheer
  Door gebruik te maken van de factuur module van e-Boekhouden (€5,95 per maand) stel je in e-Boekhouden de factuur op inclusief je eigen logo en bedrijfsgegevens. En met 1 druk op de knop verwerk je de factuur in je boekhouding en verstuur je de factuur via mail aan de klant.

  De betaling van de klant wordt door e-Boekhouden automatisch verwerkt wanneer je gebruik maakt van de bankkoppeling (gratis bij ING maar is spaarrekening niet koppelbaar, €1,50 p/m bij KNAB en Rabo, eenmalig €25,- bij ABN) en de klant het factuurnummer bij de betaling heeft opgegeven.

  Slechts 1 x een factuur opstellen en alle boekingen worden automatisch voor je gedaan.

  Jouw boekhouding geeft dan ook actueel inzicht in de nog te ontvangen bedragen (debiteurenbeheer). Is de betalingstermijn overschreden dan kun je wederom met 1 druk op de knop een herinneringsmail  of aanmaning versturen.

  Vindt je de kosten van de factuurmodule te hoog? Je kunt nog steeds tijdwinst behalen door jouw verkoopfacturen handmatig als losse factuur in e-Boekhouden op te nemen. De betaling van de klant wordt weer automatisch verwerkt en houd je actueel inzicht in openstaande bedragen.

 4. Inkoopfacturen betalen via een betaalbestand
  Betaal je inkoopfacturen via e-Boekhouden door een betaalbestand aan te maken en te verzenden naar je bank. Log bij je bank in, haal het verzonden bestand op en betaal de facturen zonder deze nog een keer in te hoeven voeren. En natuurlijk worden de bankmutaties van de betalingen via de volautomatische koppeling automatisch in e-Boekhouden ingelezen en wordt de openstaande factuur geboekt in de boekhouding.

Overtuigd of behoefte om concreet te bekijken welke voordelen voor jou te behalen zijn?

Neem vrijblijvend contact met ons op!